Kvällens träningsupplevelse

Hej!
Barnen hade orienteringsträning på Ormberget och även jag passade på att träna. Så fint nu när barnen blivit större och kör lite längre träningar. 1½ timmes träning för barnen innebär ju dryga timmens träning för mig! Nu börjar barnen bli så stora att jag verkligen kan slappna av och göra mitt under deras träning. Både lite sorgligt och lyxigt känns det. Behövs jag inte?? Nåväl, tur vi har hundar som behöver träning! Idag blev det backträning med lilla unghunden. Sele och lina, upp och ned för backen. Så stilig man kan vara med "uniformen". I vinter blir det introduktion i skidspåret för vår Dundra. Mer om det när snön börjar falla.
 
 
Avslutade med Almenäspokalen. Jessika Almenäs tipsade om upplägget i Träningspodden.
6 burpees
10 armhävningar
20 knäböj
200 meter löpning.
Upprepa, upprepa, upprepa...
Hann bara två omgångar men jisses så jobbigt! Men säkert otroligt effektivt. Skulle kanske kunna vara något att köra under barnens fotbollsträning/match någon gång.
 
Det var den minst spännande delen av kvällen. Vad barnen gjorde under tiden var så mycket häftigare, TROR jag att jag tycker.
Först orienteringsövningar, sedan....myrfotboll!! Tur man älskar sina barn väldigt mycket för annars hade de nog blivit kvar i myren. För hur de såg ut när de kom tillbaka!!! Tror inte att bilden gör leran rättvisa, men här kommer ett försök till dokumentation:
 
Leriga från topp till tå! Härliga ungar som med lycka i blicken berättar att myren nådde dem ända upp till halsen. Som mamma börjar man genast fundera över tvättsorteringen, vad går att köra i 40 resp 60 grader? Hur många maskiner hinner jag köra ikväll osv. Skärpning, morsan! Once in a lifetime! Nåja once a year för orienteringsbarn...  Men man får faktiskt låta sig sköljas med av lyckan att få gegga ned sig till 100%. och när jag tänker efter så är jag lite avundsjuk också. Den där känslan när man lika är så genomblöt att man slutar tänka på det och bara ger sig hän! Förutom att myrfotboll är en dräpare till mjölksyraträning så krävs det jävlar anamma (får man svära i en blogg?) att simma i en myr! Tack orienteringsledarna för att ni gör det möjligt för mina barn. Myrfotbollen är nåt de kommer att minnas för livet. Inte som ett bra träningspass utan som en superhäftig upplevelse!
Varma kläder och varm choklad! Sovgott!