Nytta före nöje!

Hej!
Om jag får välja så tränar jag en miljon gånger hellre utomhus än inne i ett gym. MEN ökande ålder medför inte bara klokhet utan även en åldrande kropp. Inser att jag behöver styrketräning om min kropp ska orka med löpningen. Och inte bara orka med, jag vill ju gärna känna att jag har lite stuns i steget och att rumpan sitter på plats i löpsteget... På mitt jobb finns ett personalgym. Har lagt min arbetstid så att jag slutar en timme tidigare på onsdagar och då försöker jag (när det passar) att träna. I övrigt är planen att köra hemgym (vi kallar det så när vi tränar styrketräning hemma, vet inte om det bara är vi, men hos oss är det allmänt vedertaget) en till dag i veckan. Det är i varje fall planen, men när det väl kommer till kritan så är det ju såååå mycket roligare med joggingturer. Kanske borde lära hundarna att trava på löpbandet så får de motion medan jag tränar. Synd bara för hundarna att det inte finns några lyktstolpar på ett löpband...
Nå, åter till gymmet. Det är ett jätte-fint gym som har allt man kan önska. Där jobbar jag på med ffa bålstabilitet, träning av baksida dvs skulderbladsposition, baksida lår, vader och rumpa. Inte så värst inspirerande, men ack så nyttigt. Vad gör jag då för att öka på den positiva upplevelsen?
Njuter av egentiden. Jag är oftast ensam i gymmet och det måste man ju njuta lite extra av. Egentid växer inte på träd när barnen är små. Tid för mina egna tankar, tid att tänka till punkt.
Lyssnar på podder. Har några träningspodder som jag följer. Förströr hellre tankarna med dessa än med skvalmusik på radion.
Fantiserar om hur vältränad jag kommer att bli. Kommer nog inte att hända förrän jag får lite bättre regelbundenhet, men man kan ju alltid drömma.
 
Typ så brukar det gå till, sen får jag alltid lite skön träningsvärk dagarna efter.
Usch, inser i skrivande stund att jag måste skärpa till mig med styrketräningen. Köpte ju faktiskt en kettlebell häromdagen! Spark i baken! Finns det några läsare av min blogg därute så kanske ni kan hålla koll på mig vad gäller detta?
Så här inspirerad såg jag ut under dagens träningspass.
Ha det bra!