Mind set

Hej!
Jag lyssnade på Lofsan och Jessica Almenäs Träningspodden en morgon när jag cyklade till jobbet. De pratade om mindset. Alltså tankesätt. De resonerade om ett sunt förhållningssätt till mat och träning, när blir det för mycket? När slår det sunda över till något osunt? Då började jag fundera över mitt eget förhållande till träning. Jag är inge vidare på att sätta upp mål, göra en träningplan och utvärdera träningen. Jag tränar mest utifrån vad som passar in i min dag. Har barnen cykelträning och jag behövs där så hänger jag på. Ska ingen annan träna och jag har gott om tid så tar jag hundarna till skogen. Behöver inte hundarna träning just denna dag så springer jag intervaller. Har jag mycket annat att göra en dag så får träningen stå åt sidan. Så får det vara. Alltså min vardag får bestämma träningen. Smidigt, men inte så bra om man vill ha ett mål med träningen. Kanske är det så för mig att ett mål med träningen och därmed mer uppstyrd träning skulle göra att jag får prioritera bort sånt som jag hellre vill göra. Tex hänga med barnen på deras träning, vara delaktig i deras träning. Och prioritera bort det vill jag inte. 
Men i mitt huvud har jag massor med mål. Saker som jag vill göra, tävlingar jag vill genomföra. Fast senaste åren känns det som att jag aldrig riktigt nått fram. Jag är inte riktigt nog tränad för att nå dit jag vill och då får jag heller aldrig känna mig riktigt nöjd. Aldrig dunka mig själv i ryggen, ge beröm och känna att jag uppnått något. Istället har jag ett mål, men jag tränar aldrig "rätt" för att nå dit... Om ni fattar vad jag menar. Jag kan inte ha ett mål som jag på flera år inte nått. Pga omständigheter. Då måste man sätta ett nytt mål. 
Tänkte att det kanske är ett nytt mindset jag behöver. Att ha ett tävlingsmål kanske blir svårt att uppnå med mitt icke-träningsupplägg, det kommer en tid för det. Mina mål och mitt mindset kanske ska vara antal träningar utförda på en vecka med inslag av något annat tex stretching, intervall. 
Typ nåt sånt? Eller vad säger ni?
Ha det bra!