Aktse

Hej!
Helt plötsligt var en fjälltur inplanerad! Hade gett upp hoppet om att få till en sådan i år, men så styrde en kompis upp det hela. Vilken tur!! För så härligt vi hade det! Bilkörning först till Jokkmokk och sedan vidare några mil till ovanför Kvikkjokk. Därefter till fots16 kilometer. Inte den roligaste vandringen, först skogsväg och sedan skogsstig innan vi var framme i STF-stugan i Aktse för övernattning.
Så mysigt att bo i STF-stuga. Folk från andra länder, rutinerade vandrare och förstagångsvandrare. Man kan småprata i bastun eller ute vid matbordet. Hämta vatten i hinkar, bära ut slasken, duscha i iskallt bäckvattnet som slangas upp till duschen om man inte bär in vatten och värmer i bastuaggregatet. Hela stämningen vid en STF-anläggning är magisk!
Nästa dag tog vi en dagstur till Skierfeklippan. 7 km vandring enkel väg. Först brant uppåt och sedan är man uppe på kalfjällets böljande höjder. Skierfeklippan stupar nästan lodrätt 700 meter rakt ned och man har en fantastisk utsikt över Rapadalen och Sarek från toppen. Att stå där uppe tar andan ur en! Så vackert!
Vi dröjde oss länge kvar där uppe, åt lunch, tog en siesta och fotograferade innan vi packade ihop och styrde kosan tillbaka. På väg tillbaka hade vi planerat att plocka blåbär till morgongröten, men vi hittade så fantastiskt mycket bär att vi handplockade över en liter var! Sedan tillbaka till stugan, laga middag, bastu, äta smågodis och sedan somnade vi ovaggade.
Detta inlägg skulle jag kunna bombardera med foton, men bilderna gör ändå inte utsikten rättvisa så jag handplockar några som ni bara måste få se. 
Ha det bra!