Ordentligt med fäste under skidorna

Hej!
Ups and downs denna helg. Med fredagens fina skidtur i minnet så vaknade vi på lördagen upp med snålvind och snöyra. Höll oss på gården i stugan och samlade ris till majbrasan. På söndag morgon blåste det fortfarande kallt och det låg kvar ett tunt lager av nysnö på den gamla snön.
Jag tycker att det är så härligt att hinna ut med en ordentlig tur med hundarna på söndagen eftersom vi åker hem på söndag eftermiddag och då är hundarna (och jag) nöjda och belåtna.
Återigen fram med mina vallningsfria skidor och iväg över ängarna. Sonen hade kört skoter på lördagen och i hans spår hade jag väldigt bra glid men så fort jag kom utanför packade snön under skidorna och jag fick i princip gå. Så här kan det vara. Snön är lurig den här tiden när kvalite´n varierar. Trots att det på mina vallningsfria skidor inte finns någon fästvalla för snön att fastna i så suger den ändå fast. Jag kämpade på en liten sväng. Tog mig till det vi kallar spökhuset och fick en fin tur i alla fall, tog av mig skidorna och gick en bit längs en upp-plogad väg. Allt för att hundarna skulle bli nöjda och belåtna. 
Ha det bra!
(null)
Pssst! Undrar ni över snömängden så är faktiskt bilderna från spökhuset från förra vintern!
(null)

(null)

(null)