Change of plans

Hej!
Nu blir det nåt annat än träning i dagens inlägg. Skogen kallar på oss bärplockare och i stugan i helgen plockade vi bär både fredag och lördag. På söndagen fick sonen välja mellan två utflyktsmål. En grotta i Sörfligget eller stenblocksberget Bastutjärnberget. Grotta blev hans val. Jag hade fått lite tips om hur man hittade dit och hade karta och Google maps i högsta hugg. Vi packade gasolköket, korv och kaffe och ...förståss en hink och bärplockare...ifall vi kliver rakt in i lingonhimlen. 
Vi visste att vi skulle längs en klippvägg, en dalgång och sedan runda klippväggen och där!...skulle grottan vara. Vi trampade iväg...och hittade inga lingon, men blåbär! Jätte-blåbär stora som äpplen! Men vi trampade vidare. Hamnade nedanför en gigantisk rak och slät klippvägg. Vi fick klättra över stenbumlingar med plockare, hink och matsäckar. Till slut var vi på väg att ge upp, ffa när jag blev stucken på ögonlocket av en geting men efter lite lunchrast och ett telefonsamtal till vår guide online för nya direktiv så vaknade upptäckarandarna. 
Efter några fler stenbumlingar, en brant gräsbeklädd sluttning och ett hövdingansikte så hittade vi äntligen grottan. Men inte vågade jag krypa in! Hu så spooky! En liten ingång som vidgade sig till ett rum. Sonen gick hela vägen in men vilken lättnad när han helskinnad kom ut! Tänk om klipporna som stått där i flera hundra år skulle rasa precis när han var där! 
Tillbaka till bilen tog vi en betydligt enklare väg, dock med sämre utsikt...förutom alla blåbären!
Ha det bra! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentera här: